Frågor & Svar


Ett par frågor och svar för den nyfikne...


Går det att köpa Kullasnus i dagsläget?

Nej! Vi är inte helt klara med allt det administrativa som måste till för att få sälja sitt egna snus. När allt är klart kommer ni att kunna beställa snuset direkt på hemsidan, men ni kommer också att kunna köpa det i utvalda butiker runt om i Skåne. Alla försäljningsställen kommer att presenteras på hemsidan. Eftersom vi får många frågor vill vi vara tydliga med att vi ej säljer några produkter, inte ens smakprover, innan alla tester och tillstånd är på plats.

Var i processen är ni?

Vi experimenterar fortfarande med att få fram det perfekta snuset och vi har idag inget datum för när försäljningen kommer att starta. Vi snusar dagligen snus som vi anser är överlägset det som finns på marknaden, men vi vill förfina våra processer ett tag till. Vi har även en del tillstånd kvar att få för påbörja riktig produktion samt tester och godkännanden av berörda myndigheter. Parallellt jobbar vi med att få fram den rätta paketeringen.

Varför Kullasnus?

Vi är tre personer som ligger bakom Kullasnus. Alla är uppvuxna i nordvästa Skåne och har starka band till Kullabygden. Vi är även storsnusande konnässörer av bra snus som saknat den produkt vi nu tillverkar och saluför. Vi är dessutom alla intresserade av det ekologiska, lokala, småskaliga, traditionella och hantverksmässiga. Basen för Kullasnus är Sommarlyckegård, en fyrlängad skånegård från 1848 byggd i tegel från Höganäs mitt på Kullahalvön, med bland annat höns, får och småskalig tobaksodling.

När planerar ni att lansera ert första snus?

Vi experimenterar fortfarande med att få fram det perfekta snuset och vi har idag inget datum för när försäljningen kommer att starta. Vi snusar dagligen snus som vi anser är överlägset det som finns på marknaden, men vi vill fortfarande förfina våra processer ett tag till.

Hur gör jag för att vara bland de allra första att ta del av ert snus?

Bästa sättet är att anmäla sig till vårt nyhetsbrev. Alla nyheter och framsteg kommer presenteras via nyhetsbrevet först, därefter via hemsida och sociala medier.